Historie & geschiedenis

Wilt u meer weten over de historie van landgoed Heerenbeek? Wij verwijzen u graag naar de pagina van Erfgoedwiki.

Op deze pagina staat de geschiedenis van Heerenbeek uitgebreid beschreven. Het landhuis heeft sinds 1864 verschillende bewoners gehad, waarvan slechts één familie van adel, de familie Van Coehoorn. Aan de Oude Grintweg is de familiebegraafplaats van De Girard de Mielet van Coehoorn. In 1994 is de laatste telg begraven in dit familiegraf – Aimery Menno Jan de Girard de Mielet van Coehoorn (1923-1994). Inmiddels is de familie De Girard de Mielet van Coehoorn uitgestorven in de mannelijke lijn en komt er niemand meer in aanmerking om hier begraven te worden. In 2002 is de met rhododendrons omgeven begraafplaats op de gemeentelijke monumentenlijst van Oirschot geplaatst en wordt als zodanig onderhouden.

familiewapen De Girard de Mielet van Coehoorn Heerenbeek

 

Op bovenstaande foto’s is te zien dat het landhuis in vroegere tijden een serre had en dat de oprijlaan vanaf een andere kant op het perceel was aangelegd. Ook de constructie van het dak was geheel anders dan in de huidige periode. Foto’s zijn van rond 1920.

Meer weten over Heerenbeek?

In het boek Verder en Heerenbeek gemaakt door Ger van den Oetelaar leest u alles over de geschiedenis, het heden en de toekomst van beide landgoederen. Een prachtig boek om te hebben. Het geeft ook uitgebreide informatie over de vroegere bewoners van het landhuis. Bestellen kan via deze link.

Ger van den Oetelaar